Početna aktuelnosti JU OŠ Živinice Gornje: Pripreme za drugo polugodište školske 2019/2020.godine

JU OŠ Živinice Gornje: Pripreme za drugo polugodište školske 2019/2020.godine

162
0
Podijeli

Posljednja je sedmica zimskog školskog raspusta. Učenici će u školske klupe sjesti 29.januara kada pred njima predstoji drugo polugodište 2019/2020.godine.

U OŠ Živinice Gornje uveliko se vrše pripreme školskog prostora za prijem đaka.

Posljednjih godina primjetno je da se u ovoj obrazovnoj ustanovi uradilo na uređenju prostora i stvaranju boljih uslova rada. Tako će biti i u ovoj školskoj godini.

Da čovjek čitav život mora da uči dokaz su i prosvjetni radnici, koji kako bi bili u korak svremenom svake školske godine prisustvuju brojnim seminarima i predavanjima. Jedno od stručnih usavršavanja održano je danas čiji je domaćin bila OŠ Živinice Gornje.

Zahvaljujući uspješno organiziranoj čajanci nabavljen je određeni broj lektirnih jedinica koim je obogaćen knjižni fond školske biblioteke kaže direktorica Jasmina Kakeš.

„Period kada učenici nisu u školi koristi se za čišćenje i uređenje školskih prostorija, upravo je završena sanacija poda u jednoj učionici koji je sada jako kvalitetan epoksidni pod. Sanacija je završena zahvaljujući sredstvima Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

Također, radimo i na dvije učionice u smislu kompletne multimedijalne opreme i to će biti završeno do početka drugog polugodišta“, kaže direktorica OŠ Živinice Gornje Jasmina Kakeš.

Kao samostalna obrazovna ustanova OŠ Živinice Gornje počela je sa radom 1998.godine, do danas je iz ove škole izašao veliki broj učenika koji su uspješni u poslu koji rade.

Uprava škole zajedno sa uposlenicima i roditeljima nastoji da svaki vid odgoja i obrazovanja izdigne na veći nivo te svojim učenicima pruži prostor za napredovanje i iskazivanje talenata.

To čini saradnjom sa resornim ministarstvom, lokalnom zajednicom te uz pomoć donatora.

Merisa Mujčinović Husić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje