Početna aktuelnosti JUBKC Živinice: 2.festival umjetnosti za djecu Živinice 2019.

JUBKC Živinice: 2.festival umjetnosti za djecu Živinice 2019.

419
0
Podijeli

Drugi Festival umjetnosti za djecu  spoj je  igre, edukacije, obrazovanja, te prilika za afirmaciju knjige,  pozorišta muzike ali i ostalih vrijednosti koje iz toga proizilaze. Isti organizuje JU BKC Živinice uz podršku federalnog i kantonalnog ministarstva, dok je generalni sponzor Općina Živinice. Festival će početi prvog dana aprila te je tim povodom danas organizirana press konferencija.

Tokom trajanja festivala prošle godine bilo je 3000 posjetilaca, što se očekuje i ove godine.

Planirane radionice su : Muzička radionica – Klavir i Klarinet, harmonika i gitara,dramska radionica, radionica baleta, likovna radionica.

Svečano otvaranje Festivala je 1.4 u 18:00 h, te predstava za cijelu porodicu ,,Komšizluk” Sarajevski Ratni Teatar. Bit će tu i predstave pozorišta iz Mostara, Zenice, Sarajeva, Tuzle.

Najmlađa publika će poslije svake odgledane predstave imati priliku ocijeniti predstavu ocjenom dobar (3), vrlodobar (4) i odličan (5) tako će se dobiti pobjednik festivala.

U okviru Festivala JU BKC Živinice će organizovati predstave za učenike obdaništa i osnovnih škola sa područja općine Živinice u dnevnom terminu. Gradska biblioteka ponudit će nove sadržaje u okviru  drugog festivala umjetnosti za djecu, a to je otvaranje dječijeg odjela biblioteke.

Puno je razloga  da posjetite i ovogodišnji festival za djecu koji će trajati od 1. do 5.aprila 2019.godine.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje