Početna aktuelnosti Kada će biti sanirane udarne rupe u gradu?

Kada će biti sanirane udarne rupe u gradu?

471
0
Podijeli

Sjedate u automobil, morate voziti bilo kojom dionicom na području Živinica?  Naoružajte se  strpljenjem ali i budite jako oprezni jer je na cesti veliki broj rupa.

Veliki broj rupa na cesti otežavaju normalno odvijanje saobraćaja. Vozače ponekad zna zavarati “pravac˝ kroz ulicu Alije Izetbegovića  pa više nego što bi trebalo pritisnu papučicu za gas sve dok ih rupa koja se nalazi u blizini BKC Živinice   ne vrati u stvarnost i natjera da shvate da se ipak voze po putevima u Bosni i Hercegovini.

Ovo je samo jedan od primjera , koji smo naveli, a takvih je još mnogo na putevima naše općina ali i šire.

Dobro je sve dok se na vrijeme vrate u stvarnost, prije nego pomenuti problem bude razlog saobraćajne nezgode. Na veliku sreću svih vozača i ostalih učesnika u saobraćaju nadzire se rješenje problema.

Prema informacijama koje smo dobili u nadležnoj općinskoj službi, sanacija udarnih rupa u gradu a prema nalogu načelnika općine Živnice  Samira Kamenjakovića trebala bi početi za koji dan .

Podsjećamo u budžetu općine Živinice za ove namjene planirano je oko 40 hiljada KM.

Za izvođača radova odabrana je firma Se Sarajka.

Iskreno se nadamo , da će vremenski uslovi poslužiti, te da će sanacija udarnih rupa biti završena u što kraćem roku, a da će građani konačno malo odahnuti i i papučicu za gas pritisnuti sve do ograničenja.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje