Početna aktuelnosti Kasno sinoć zasijedao Krizni štab grada Živinice

Kasno sinoć zasijedao Krizni štab grada Živinice

1851
0
Podijeli

Sinoć u 21 sat i 30 minuta održan je radni sastanak Kriznog štaba grada Živinice.

Komandan Kriznog štaba dr. Samir Kamenjaković upoznao je ostale članove štaba sa trenutnom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada Živinice.

Prema najsvježijim podacima, na području Živinica trenutno je šest osoba inficirano virusom Covid-19.

Četiri osobe nastanjene su u Mjesnoj zajednici Višći Donjoj, jedna osoba živi u Mjesnoj zajednici Šerići i jedna osoba boravi u Mjesnoj zajednici Živinice Grad.

Svih šest zaraženih osoba ima lakšu kliničku sliku bolesti i pet ih se nalazi u kućnoj izolaciji a jedna osoba je u izolatoriju Infektivne klinike UKC-a Tuzla.

Krizni štab grada Živinice poduzeo je sve zakonom propisane sanitarne mjere-karantin za sve osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranima, testiranja na virus, dezinfekcija prostora u kojima žive zaraženi, izolacija područja u kojima žive inficirani korona virusom.

Krizni štab apelira-svi građani grada Živinice MORAJU se pridržavati propisanih naredbi, instrukcija i preporuka kako bi zaštitili sebe, svoje najmilije i zajednicu u kojoj žive.

Prije svega, održavati ličnu higijenu, maksimalno izbjegavati bilo kakav fizički kontakt sa bilo kojom drugom osobom, ostati u kući i stanu i izlaziti samo u prijeko potrebnim slučajevima.

Osim toga, svi koji osjete da imaju simtome koji asociraju na inficiranost korona virusom (suh kašalj, povišena temperatura, bolno grlo) treba odmah da se jave svojim ljekarima kako dalje da postupaju.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje