Početna aktuelnosti KBS “Seiken” organizator “Prvog otvorenog prvenstva – Živinice open 2021”

KBS “Seiken” organizator “Prvog otvorenog prvenstva – Živinice open 2021”

114
0
Podijeli

Takmičenje naziva „Prvo otvoreno prvenstvo u karateu Živinice open 2021“ bit će prvo takmičenje državnog karaktera u organizaciji kluba borilačkih sportova “Seiken” Živinice. Iako su prijave za nastup još uvijek otvorene prema trenutnim informacijama u Živinice dolazi preko 400 boraca iz Bosne i Hercegovine. Prvenstvo će se održati na Dan grada Živinice 19. juna i bit će doprinos ovog sportskog kolektiva u obilježavanju ovog važnog datuma.

Zbog dolaska velikog broja takmičara, otvoreno prvenstvo “Živinice open 2021” bit će zatvoreno za posjetitelje kako bi se ispoštovale epidemiološke mjere. Na ovom takmičenju naći će se i predstavnici kluba borilačkih sportova „Seiken“ koji su spremni iskoristiti domaći teren, te u najboljem svjetlu pokazati naučene vještine i ostaviti veliki broj medalja u našem gradu.

Pandemija korona virusa svakako ostavila je posljedice i na razvoj ovog sporta koji se nalazi u redu dvoranskih sportova pa su u proteklih godinu dana konstantno bili pod ograničenjima. Ipak takmičari “Seikena” potrudili su se da pandemija ne ostavi traga na njihove rezultate koji su od početka sezone skoro pa impresivni.
Za takmičare kluba borilačkih sportova “Seiken” Živinice nakon „Prvog otvorenog prvenstva u karateu Živinice open 2021. nema odmora jer ih već u nedjelju očekuju novi izazovi.

U klubu borilačkih sportova “Seiken” sa polaznicima rade tri trenera i tri asistenta. Ovaj klub treninge organizuje u Sportskoj dvorani u Živinicama, u Banovićima te u osnovnim školama Bašigovci, Šerići, Višća i Dubrave zbog čega su pristupačni velikom broju zaljubljenika u ovaj sport što ih čini jednim od najposjećeniji sportskih kolektiva u našem gradu.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje