Početna aktuelnosti Književni klub Gradske biblioteke

Književni klub Gradske biblioteke

760
0
Podijeli

Književni klub namenjen je ljubiteljima knjige, koji uživaju u čitanju i žele da podele svoja zapažanja i stavove sa drugima.

Književni klub Gradske biblioteke osnovan je upravo iz velike ljubavi prema književnosti i želje da se okupi veći broj ljubitelja iste.

Sve od pojave književnih klubova u 18. veku u Engleskoj, kada su knjige bile vrlo skupe i prava rijetkost, ova druženja imaju i mnoge druge svrhe. Organizovani su s namjerom da pomognu članovima da dođu do materijala za čitanje i kako bi se obezbjedili forumi za diskusije o knjigama.

Je li vam se ikad desilo da pročitate odličnu knjigu, ali jednostavno nemate s kim o njoj razgovarati? Ili vam jednostavno nedostaje vrijeme i mjesto za opušteni razgovor o knjizi i kulturi? Možda vam jednostavno treba poticaj i dodatna motivacija za čitanje, preporuka za dobru knjigu ili pogled na neku knjigu iz drugog ugla?

Naime, sve su to neki od razloga koji su okupili  članove Književnog kluba Gradske biblioteke.

Razgovorima o pročitanim knjigama članovi Književnog kluba  otkrivaju književne tekstove u novom svjetlu, a drugačiji pogledi na isto književno djelo često ih ugodno iznenade, kao što određena djela često odvedu u rasprave o temama naoko udaljenima od književnog teksta.

Sve to je bio i cilj osnivanja Književnog kluba Gradske biblioteke Živinice.

Ukoliko osjećate potrebu da se družite sa ljubiteljima pisane riječi svakako to možete učiniti svake druge srijede od 10h.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje