Početna aktuelnosti Ko je dužan da ukloni predizborne plakate?

Ko je dužan da ukloni predizborne plakate?

670
0
Podijeli

Predizborna kampanja i izbori su iza nas. Ispred nas, na gotovo svim mogućim mjestima, su još uvijek plakati koji nas podsjećaju na ono što je prošlo.
Kandidati s plakata još uvijek pozivaju građane na glasanje.
Njih još uvijek niko ne uklanja, iako su Odlukom o komunalnom redu iste dužni da uklone politički subjekti koji su iznajmili prostor za reklamiranje. Osim pokretnih panoa za koje je nadležno JP Horizontala.
Nakon sedam dana nadležna inspekcijska služba će poduzeti sve zakonom predviđene mjere i kazniti one koji na vrijeme ne uklone plakate kaže nam inspektor Mevludin Dedić.
Kazne za političke subjekte kreću se od 500 do 2 000KM, za samostalne kandidate odnosno fizička lica od 500 do 1 000KM.
JP Horizontala izdalo je samo oglasne površine tipa bilbord, pokretni panou, okviri na bandijerama. Pokretne panoe JP Horizontala će ukloniti u narednih 48 h. Plakate koji su na bilbordima uz magistralni put su dužni ukloniti zakupci nakon isteka vremena za koji je odobreno, a izdati su na 30 dana isto tako i s okvirima na bandijerama. Na ostalim površinama JP Horizontala nije dalo nikakvu saglasnost za plakatiranje tako da nemaju obavezu ni izvršiti uklanjanje, to je nadležna inspekcija i politički subjekti koji su vršili plakatiranje rekao nam je Azmir Mujagić šef službe za javne parking prostore JP Horizontala Živinice.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje