Početna aktuelnosti Kolegij gradonačelnika

Kolegij gradonačelnika

265
0
Podijeli

Konačna rang lista studenata i učenika koji trebaju dobiti stipendiju grada Živinice za školsku/akademsku 2020/2021.godinu još uvijek nije objavljena.

Procedura je trebala biti završena prije dva mjeseca, zato je danas gradonačelnik sazvao kolegij i dao rok do ponedjeljka da se konkursna procedura sprovede do kraja.

Gradonačelnik je ovom priliko istakao da će poduzeti procedure protiv članova komisija (prvostepena i drugostepena) ako se do iduće sedmice ne okonča konkurs i objavi lista studenata i učenika koje će grad stipendirati.

Naime, kako još uvijek nije okončana procedura za Konačnu rang listu dobitnika stipendija gradonačelnik Kamenjaković je tražio od prvostepene i drugostepene komsiije da odmah riješe problem i usaglase se oko Konačne rang liste, kako bi se moglo pristupiti potpisivanju ugovora sa dobitnicima stipendija.

Gradonačelnik je istako kako je nedopustivo da mladi ljudi, učenici i studenti, koji su aplicirali za stipendije još uvijek ne mogu ostvariti svoje pravo, te naredio da postupak moraju okončati do ponedjeljka, u suprotnom će se poduzeti zakonom propisane mjere protiv onih koji su doveli do ovog stanja.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje