Početna aktuelnosti Koliko kupujemo domaće proizvode?

Koliko kupujemo domaće proizvode?

201
0
Podijeli

U svakoj zemlji na svijetu velika pažnja poklanja se domaćoj proizvodnji i ulaganjima u istu.

BiH se i ne može baš pohvaliti da se radilo na tome da se u svaki dom usadi ideja da je domaći proizvod treba biti prioritet.

Na sreću i to se iz godine u godinu mijenja, što se naročito pokazalo posljednjih mjeseci.

Domaća prehrambena industrija predstavlja stub stabilnosti ekonomije i sigurnosti sistema snabdijevanja u zemljama koje imaju dobru osnovu za prehrambenu proizvodnju.

Bosna i Hercegovina definitivno posjeduje dobru osnovu  što se pokazalo u periodu krize koja je izazvana virusom COVID 19,  gdje smo vidjeli ko su i gdje su „domaće kompanije“ i  koliko je važno imati domaću proizvodnju na koju se možete osloniti.

Bosna i Hercegovina posjeduje kvalitetne proizvode, iz svake kategorije, koji se može zamijeniti nekim uvoznim samo je važno da građani te proizvode prepoznaju i da im budu prioritet prilikom kupovine.

Za proizvodnju domaćih proizvoda važna je i domaća sirovinska baza, ali za samog potrošača najvažnije je informisanje o domaćim proizvodima, a onda i značaj koji kupovina ovih proizvoda ostvaruje. Opredjeljenje za domaće proizvode znači podršku domaćoj proizvodnji, radna mjesta, rast domaće prehrambene industrije i rast svih domaćih kompanija.

Naše građane pitali smo kakva su njihova opredjeljenja prilikom kupovine i da li radije biraju domaće proizvode.

Njihovi odgovori su uglavnom bili da radije posežu za domaćim proizvodima.

(Anketu pogledajte u Info bloku)

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje