Početna aktuelnosti Komedija „Taximetar“ u četvrtak na repertoaru BKC-a Živinice

Komedija „Taximetar“ u četvrtak na repertoaru BKC-a Živinice

512
0
Podijeli

U četvrtak će, u nastavku teatarske revije „Četvrtkom u pozorište“, biti odigrana komedija Taximetar, prema tekstu Gorana Vojnovića, a s početom u 19:30 sati, na Velikoj sceni BKC-a Živinice.

U predstavi igraju Irfan Ribić i Adem Samilhodžić, a Vojnović kroz priču jednog taksiste propituje današnje savremene moralne vrijednosti i razne prikrivene predrasude. Smještajući glavnog lika, taksistu, na ulicu, autor se kroz njegove interakcije s raznim likovima dotiče brojnih problematičnih tačaka u društvu. Ovo je predstava sastavljena od kratkih sličica, koje sve zajedno čine jednu savremenu fresku, u kojoj se svi prepoznajemo. Goran je pošten čovjek, taksista u srednjim godinama, koji je odavno propustio sve prilike koje je imao i na koncu je donio možda krive životne odluke.

Velika vrijednost ovog teksta je što u njihovom, krajnje nekorektnom političkom diskursu, razotkrivaju svakodnevne predrasude prikrivene u preuzetim uvjerenjima, općim mjestima društvenih predrasuda, koje obično niko ne dovodi u pitanje, osim ako se i sam ne nađe u istim problemima.

Cijena ulaznice je 5 KM.

Teatarska revija „Četvrtkom u pozorište“ trajat će do 21.11.2019. godine, kada će svečano biti zatvorena Gala koncertom Mješovitog hora „Lege Artist“, pod dirigentskom palicom Jasmina Hasića, mr. art. , a nastupat će i izvrsna pijanistica Sladjana Dedic te sopranistica Dženana Huseinagić.

JU BKC Živinice

/Samka A./

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje