Početna aktuelnosti Konferencija za medije Košarkaškog kluba Živinice

Konferencija za medije Košarkaškog kluba Živinice

729
0
Podijeli

Povodom velikog uspjeha u protekloj prvenstvenoj sezoni  uprava Košarkaškog kluba Živinice održala je press konferenciju na kojoj su govorili predsjednik Halil Muratović, član uprave Dženad Hodžić, trener Edo Užičanin i najbolji košarkaš Ado Korkutović.

“Upravo završena sezona donijela je istorijske uspjehe košarkaškom sportu u našem gradu. Nakon osvajanja prvog mjesta u A2 ligi, uslijedile su kvalifikacije, koje smo uspješno okončali i plasirali se u A1 ligu Federacije BiH.”,istakao je predsjednik KK Živinice Halil Muratović.

“Uz pomoć lokalnih vlasti i naših sponzora postigli smo ovaj istorijski uspjeh”.kazao je na pressici član Uprave Dženad Hodžić.

Edin Užičanin,trener,akcentirao je slijedeće: “Da bi održali trend uspješnosti moramo se osloniti na rad s mlađim kategorijama i osigurati kontinuitet. Tako će uskoro, 26.maja, početi Ljetna škola košarke, koja je besplatna, u trajanju od jedan mjesec, a potom ćemo od jeseni imati i Školu košarke, što je naša budućnost”.

Košarkaš Ado Korkutović,igrač,press konferenciju je iskoristio da se zahvali sponzorima na velikoj podršci i obećao nove koševe, a to znači nove uspjehe KK Živinice.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje