Početna aktuelnosti Košarka za život!

Košarka za život!

1628
0
Podijeli

Kakvi smo ljudi najviše pokazujemo u situacijama kada je najteže, nama ili nekom bliskom u porodici, ali svoju ljudskost dokazujemo najviše kada pomažemo osobama u nevolji koje ne poznajemo dovoljno ili čak nikako.

Bez obzira u kojem dijelu svijeta se nalaze, kada nevolja zakuca na vrata živiničani su uvijek tu da vrata svoga srca širrom otvore i pomognu.

Pokazali su to 90-tih godina kada su prihavtali prognanike, a čine to i danas.

Ponovo smo svi ujedinjeni u jednoj humanoj misiji, u misiji koja spašava mladi život Hakije Osmanovića.

Neformalna grupa zaljubljenika u košarku za vrlo kratko vrijeme organizovala je košarkaški spektakl pod nazivom“Košarka za život“, koji je održan u Gradskoj dvorani Živinice a koji su podržali poznati Bh košarkaši.

Ovaj zanimljiv sportski spektakl uveličale su zvijezde BH košarke među kojima su bili Jusuf Nurkić, Kenan Bajramović, Edin Bavčić, Mirza Bulić…

Neko ko nikada nije zaboravio svoj grad i sugrađane i neko ko to pokazuje svojim djelima jeste velika bh.košarkaška zvijezda naš Jusuf Nurkić koji se odazvao ovoj humanitarnoj akciji i još jednom pokazao da pozitivan sportski duh i svoju ljudsku veličinu.

Sa velikim zanimanjem posjetioci su pratili poteze “Bijelih”. Susret je završen rezultatom 133:133.

Na ulazu u dvoranu postavljena je kutija, a prilikom ulaza gledaoci su uzimali karte, a sami su odredili koliko će novca ubaciti u kutiju. Prema riječima organizatora za liječenje Hakije Osmanovića prikupljeno je 2655KM.

Novinarka/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje