Početna aktuelnosti Krađa sadnica – novi lopovski trend u Živinicama

Krađa sadnica – novi lopovski trend u Živinicama

123
0
Podijeli

Iz Javne ustanove Bosanski kulturni centar Živinice ukazali su danas na problem, kako su istakli, kradje biljaka sa novih ukrasnih zelenih površina oko hrama živiničke kulture.

Ovih dana u i oko Bosanskog kulturnog centra Živinice menadžment i djelatnici ove ustanove sprovode niz aktivnosti na uređenju enterijera i eksterijera.

Jedna od akcija je i sadnja raznog sezonskog bilja, cvijeća, ukrasnih i sadnica voća kako bi se pomenuti prostor uljepšao i oplemenio.

Međutim sav trud i lijepe namjere djelatnika BKC – a Živinice preko noći budu uništene djelovanjem nekih pojedinaca koji na uvrnut način, krađom sadnica pokazuju svoju ljubav prema raznovrsnoj flori.

Na ovaj problem ukazuju i djelatnici Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Živinice koji održavaju zelene površine u samom gradskom središtu.

„Susrećemo se sa učestalom kradjom sezonskog rasada sa svih površina u gradu na šta mi ne možemo da utičemo, osim apela i javnih poziva sugradjanima da ne uništavaju zelene površine u gradu“, kazali su u živiničkom komunalnom preduzeću.

Pronalaženje krivaca je, kako je kazano, teško, jer zelene površine nisu pod nadzorom kamera.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje