Početna aktuelnosti Lutkarska predstava odigrana na sceni BKC Živinice

Lutkarska predstava odigrana na sceni BKC Živinice

544
0
Podijeli

Priliku da prisustvuju lutkarskoj predstavi imali su mališani našeg grada uspješnom saradnjom BKC Živinice i Lutkarskog pozorišta Mostar.

Drugog dana festivala umjetnosti za djecu na repertoaru je bila predstava „Bajka o izgubljenom vremenu“. U predstavi igraju: Igor Vidačković, Sergio Radoš, Fatima Kazazić, Nina Popović, Nermina Denjo.

Po prvi puta Lutkarsko pozorište Mostar stiglo je u TK i to u Živinice, te kako kažu sigurno će se ova saradnja nastaviti i ubuduće.

”Bajka o izgubljenom vremenu” je priča koja suštinski progovara o prolaznosti i dragocjenosti ljudskog života.

Zanimljiva je to, duhovita i nadasve poetična predstava o dječaku Petji Mihajloviču Zubovu koji se zbog svoje različitosti, stidljivosti i sposobnosti da osjeća svijet i postojanje vremena koje mu je namijenjeno, pretvorio u starca. Zbog tog nemilog događaja koji se događa jednom u trilijun godina Petja se pretvorio u starca, kao i Stasja, njegova simpatija, djevojčica koja je voljela čitati knjige i uživala slušajući Petju kako priča s vremenom odnosno sa samim sobom. Primoran da ju nađe u mnoštvu drugih starica, kako bi vratio svoje vrijeme, Petja upoznaje sebe kroz prihvatanje svojih osjećaja. –

Organizator Festvala BKC Živinice se potrudio da i ove godine ponudi raznovrstan repertoar, predstava za djecu, u kojima sigurno uživaju i odrasli.

Za sutra je planirana Muzička radionica od 12.00h do 15.30h, dok od 18.00h igra predstava „ Prodani smijeh“ Narodnog pozorišta Zenica.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje