Početna aktuelnosti Malonogometni turnir ˝Nesib Malkić˝ neće biti igran zbog korona virusa

Malonogometni turnir ˝Nesib Malkić˝ neće biti igran zbog korona virusa

257
0
Podijeli

U znak sjećanja na rahmetli Nesiba Malkića heroja oslobodilačkog rata, u Dubravama Gornjim duži niz godina zaredom organizuje se turnir u malom nogometu.

Ove godine korona virus nije dozvolio održavanje turnira, ali su brojne delegacije položile cvijeće na mezar rahmetli Nesiba Malkića kao i na spomen obilježje  palim borcima iz Donjih i Gornjih Dubrava, te se na ovaj način sjetili onih koji su živote dali za odbranu BiH.

Podsjećamo, u Dubravama Gornjim svake godine u junu mjesecu organizuje se turnir u malom nogometu u čast poginulog heroja oslobodilačkog rata , komandira 210. brigade, Nesiba Malkića.

Istom se uvijek odazove veliki broj ekipa ne samo sa područja Živinice nego i šire.

Nesib Malkić je rođen 15.jula 1961.godine  godine u Gornjim Dubravama kao peto od osmero djece roditelja Hamdije i Ajke. Pored Nesiba, porodica Malkić je imala još 3 sina i 4 kćerke. Osnovnu školu završava u rodnom mjestu nakon čega upisuje srednju vojnu školu u sarajevskoj bivšoj kasarni “Maršal Tito”. Poslije srednje škole koju je završio odličnim uspjehom, upisuje višu vojnu školu – odsjek ratno vazduhoplovstvo i protivvazdušna odbrana. Pored toga završava i specijalističku obuku u Zadru.

Bivšu JNA napušta početkom aprila 1992. godine u činu kapetana i stavlja se na raspolaganju općinskom štabu Teritorijalne odbrane Kladanj . Na dužnost komandira čete TO Živinice raspoređen je 9.maja 1992.godine  a ubrzo postaje i načelnik općinskog štaba TO Živinice. Formiranjem 210. brdske brigade postaje njen prvi komandant. Formiranjem operativne grupe 6 (OP-6), koja je bila pod direktnom komandom Glavnog štaba Armije RBiH, postaje načelnik štaba te OG.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje