Početna aktuelnosti Međureligijski susreti žena – vjernica Vareša, Tuzle i Živinica

Međureligijski susreti žena – vjernica Vareša, Tuzle i Živinica

212
0
Podijeli

U prostorijama Ug “Sumejja” Živinice ovog vikenda održani su Međureligijski susreti žena vjernica iz Vareša, Tuzle i Živinica.

Na samom početku gošćama se obratila Halima Salihbegović, potpredsjednica Ug “Sumejja” Živinice i rekla nešto o samom gradu i angažmanu udruženja u Međureligijskim susretima.

Prisutne je pozdravila i predsjednica udruženja Jasmina Šabanović i predstavila aktivnosti tokom 25 godina kontinuiranog djelovanja.

Od gošći iz Vareša predstavila se Seudina Beganović, predsjednica Bošnjačke zajednice kulture Preporod i koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri MIZ Vareš.

Iz Vareša se predstavila i Gordana Berberović ispred Udruženja PRO – budućnost Vareš.

Iz Tuzle su došle Sanja Hajdukov, Marica Vikić i Ivanka Marić koje su predstavile Prvi zbornik radova žena vjernica sjeveroistočne Bosne i Hercegovine “Nadahnute (sve) mirom”.

Jednu od svojih pjesama iz ovog Zbornika pročitala je naša sugrađanka Elvira Subašić.
Uglavnom sve su se žene – vjernice usaglasile da se moramo medjusobno družiti i razgovarati i iznalaziti na ženskom nivou rješenja za pojedine situacije u životu.

Obzirom da žene imaju više razumijevanja i strpljenja za očekivati je da će se doći i do kvalitetnijih rješenja.

Nakon druženja gošće su posjetile Islamski centar Živinice gdje je ih je primio Esad ef. Nišić i upoznao ih sa vjerskim životom u džematu Centar.

Gošće su takodje posjetile i Kapelicu sv. Ante Padovanskog, kao najstariji sačuvani katolički sakralni objekt sagradjen 1912. godine.

/UG Sumejja Živinice/

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje