Početna aktuelnosti Međunarodni dan mladih: Tim mladih CK Živinice

Međunarodni dan mladih: Tim mladih CK Živinice

210
0
Podijeli

Ujedinjene nacije su Međunarodni dan mladih ustanovile kao priliku da aktivnosti i inicijative mladih postanu vidljivije, kao i da se naglasi značaj njihovog glasa i ravnopravnog učešća u važnim političkim, ekonomskim i društvenim pitanjima današnjice.

Mladi koji itekako utiču na promjene u društvu svojim angažmanom u lokalnim zajednicama su mladi CK BiH.

Živinice se mogu pohvaliti da imaju tim mladih koji je spreman odgovoriti svakoj situaciji, pokazali su to u vrijeme pandemije kroona viurusa i poplava koje su zadesile grad Živinice.

Tim mladih čini 120 osoba različitih starosnih i obrazovnih struktura, srednjoškolci, studenti, fakultetski obrazovani ljudi. Svi oni zajdnički odgovraju na sve izazove i obavljaju zadatke koje im se povjere.

Ovogodišnji Međunarodni dan mladih obilježit će on line putem i preko društvenih i socijalnih mreža, već iduće sedmice učestvovat će u federalnom kampu mladih, gdje će se obučavati za oblasti koje su deficitarne u strukturi CK kako bi mogli biti vršnjački edukatori. Nakon toga Živinice će biti domaćin kampa mladih gdje će učesnici učiti kako prižati prvu pomoć i reanimacije u vrijeme pandemije korona virusa.

Članovi Ck pravi su primjer omladine na koju lokalna zajednica i stanovništvo mogu računati. Spremni su odgovoriti svakoj situaciji i adekvatno odgovoriti na svaki izazov.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje