Početna aktuelnosti Merhamet Živinice podijelio 150 prehrambenih paketa donacije CRS-a

Merhamet Živinice podijelio 150 prehrambenih paketa donacije CRS-a

142
0
Podijeli

Mnogo je aktivnosti koje je Osnovni odbor Merhameta Živinice realizirao posljednja tri mjeseca.

Podjeljeno je 1500 paketa za socijalno ugrožene građane, kako u vrijeme pandemije tako i posljednjih dana.

Vrijednu donaciju živinički Merhamet je dobio od humanitarne organizacije CRS. Riječ je o 250 prehrambenih paketa vrijednosti od 13 hiljada KM.

Jedan  dio paketa podjeljen je jučer predstavnicima mjesnih zajednica koji će iste dostaviti najugroženijim stanovnicima iz svoje sredine.

Aktivnosti živiničkog Merhameta će biti nastavljene i u narednim danima, ostalo je još da se podijeli 100 paketa donacije CRS-a.

Ovo nije jedina donacija koju je naš Merhamet dobio i proslijedio u ruke onih koji su socijalno ugroženi. Zahvaljujući rukovodstvu Merhameta i dobroj saradnji sa privrednicima kako u našoj sredini tako i šire, Merhamet uspjeva da zadovolji sve potrebe stanovništva Živinica koji su u teškom materijalnom stanju.

Uspjeli su da pomognu i onima koji su mislili da su zaboravljeni od svih, Merhamet je pokucao na njihova vrata i pokazao im da nisu sami.

Svoju misiju će nastaviti da provode i u narednim godinama, sa željom da bude manje onih koji su u stanju potrebe a više onih koji su spremni da pomognu drugima.

Merisa Mujčinović Husić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje