Početna aktuelnosti Mevlud za žene u organizaciji Asocijacije žena MIZ-a Živinice

Mevlud za žene u organizaciji Asocijacije žena MIZ-a Živinice

806
0
Podijeli

Medžlis islamske zajednice Živinice na čelu sa Glavnim imamom Sedin ef. Karićem uzor je izvrsne organizacije vjerskog života muslimana ovog dijela naše domovine Bosne i Hercegovine.

Kontinuirano, godinama, vjernici predvođeni imamima, mualimima i mualimama, organiziranim u više asocijacija, realiziraju razne vjerske i kulturne manifestacije kako bi ispunili svoju prosvjetiteljsku i edukativnu misiju na afirmiranju svih islamskih vrijednosti.

Jedna od pomenutih aktivnosti, realizirana je jučer u Islamskom centru Živinice a u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa islamske zajednice Živinice.

Povodom mjeseca Rebiu-l-evvela jučer je u organizaciji Asocijacije žena Medžlisa islamske zajednice Živinice upriličen mevlud za žene.

Na samom početku programa prisutnima se obratio Glavni imam MIZ-a Živinice profesor Sedin-ef Karić kao i predsjednica Asocijacije žena Medžlisa islamske zajednice Živinice mualima Amra Hamidović.

Gošća – predavač bila je profesorica Emina Hatunić, profesorica bosanskog jezika u Behram begovoj medresi u Tuzli.

Prigodan rogram su pripremile i izvele koordinatorice džemata MIZ-a Živinice.

Na kraju programa uručene su zahvalnice najaktivnijim koordinatoricama džemata za ženski aktivizam.

Nakon programa upriličeno je druženje u prostorijama tekije sa gošćama iz Kalesije, Banovića,  Lukavca kao i iz džemata MIZ-a Živinice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje