Početna aktuelnosti Mirnes Fajić treba pomoć svih nas

Mirnes Fajić treba pomoć svih nas

801
0
Podijeli

Mirnes Fajić jedan je od mnogih koji u današnje vrijeme sakupljaju novac za liječenje na razne načine.

Međutim, Mirnesova priča razlikuje se od ostalih. Profesor je geografije i nezaposlen je. Sticajem okolnosti odlazi u Sloveniju na privremeni rad, bez vize, osiguranja i bez bilo kakvih papira.

Nadao se da će njegov boravak proći u najboljem redu ali ipak sudbina je za njega pripremila potpuno drugačiji ishod.

Obavljao je poslove građevinskog radnika i doživio nesreću na radu u kojoj je zadobio različite povrede, lomove ruke, noge, povrede abdomena, glave i na kraju svega bubrezi su zatajili.

Mirnes trenutno ide na dijalizu u Tuzlu, 3 puta sedmično po 4 sata. Kaže da život bolesnika na dijalizi nije nimalo lak, ali mora se živjeti bez obzira na sve.

Sudbina ovog hrabrog mladića nije nimalo laka. Živi sa roditeljima  i preživljavaju od očeve penzije.

Kkao bi pomogli svom sinu Mirnesovi roditelji spremni su oboje dati bubreg a nalaz će utvrditi koji donor će biti kompatibilan sa Mirnesom.

Da bi se izvršila transplantacija Mirnesu su neophodna novčana sredstva u iznosu od oko 45.000,00 eura jer je poznato da se ovakve medicinske hirurške usluge izvode u većim kliničkim centrima u zemljama Europe. Mirnes kaže da bi to mogla biti Turska ili Francuska i sikreno se nada da će biti dobrih ljudi koji će mu pomoći da ponovo ima normalan život.

Sberbbanke broj :

1404065000409681
SWIFT CODE : SABRBA 22
Sa naznakom za “liječenje Mirnes Faić”.

Mirnesa također možete kontaktirati na broj: 062 441 352.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje