Početna aktuelnosti MIZ Živinice:U toku humanitarna akcija za prikupljanje prehrambenih artikala za narod Sirije

MIZ Živinice:U toku humanitarna akcija za prikupljanje prehrambenih artikala za narod Sirije

307
0
Podijeli

Akcija za prikupljanje pomoći za narod Sirije ponovno je pokrenuta na nivou Medžlisa islamske zajednice Živinice.

Naime, ovih dana  se uveliko radi na prikupljanju prehrambenih artikala po džematima  koji će zasigurno pomoći narodu Sirije.

S obzirom na to da građani BiH znaju kako je biti izbjeglica , kako je otići iz svoje države, stoga  narod BiH i najbolje razumije i najviše suosjeća s izbjeglicama, te najviše učestvuje u ovakvim akcijama. U akciji pomoći narodu Sirije  Živiničani i Živiničanke  su još i prije dvije godine pokazali svoju humanost na djelu, kada su prikupili zaista veliki broj prehrambenih artikala koji su uručeni Sirijskim porodicama koji su se našli u teškim životnim uslovima.

Ovih dana u svim džematima na području MIZ Živinice, ponovno je pokrenuta akcija za prikupljanje prehrambenih artikala .

Po završetku ove humanitarne akcije , tačnije u subotu, predstavnici Međunarodnog Foruma solidarnosti EMMAUS preuzeće sve prikupljene artikle i iste dostaviti narodu Sirije.

Iskreno se nadamo, da će se do završetka akcije , tačnije do  subote odazvati još humanih ljudi koji će , svojim činom pomoći porodicama, koji su ostali bez svojih domova.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje