Početna aktuelnosti MJERE ZAŠTITE OD COVID-19 I DALJE NA SNAZI

MJERE ZAŠTITE OD COVID-19 I DALJE NA SNAZI

160
0
Podijeli

Iako imamo osjećaj da nam se život vraća u normalu jer je posljednjih dana na odručju TK sve manji broj oboljelih od koronavirusa, i dalje su na snazi mere zaštite koje je donio Federalni štab ministarstva zdravstva.

Naglašavamo, aktuelnom naredbom Kriznog štaba, između ostalih, na snazi je odredba kojom se “ograničava kretanje stanovništva na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u vremenu od 23:00 sata uvečer do 5:00 sati ujutru narednog dana“.

Mjere, naredbe i preporuke koje se primjenjuju na području TK donesene su na zadnjoj sjednici Vlade FBiH donesene su 28.januara a  koje bi trebale biti revidirane u ovoj sedmici.

„Mjere jasno predviđaju i fizičku distancu, i obaveznost nošenja maskiu zatvorenom prostoru i vani ako nismo u mogućnosti osigurati fizičku distancu koja je predviđena. Mjere koje regulišu i proces obrazovanja i rad ugostiteljskih objekata te vrijeme policijskog sata. Ono što je na nivou federacije primjenjuje se i na području TK, s tim da Krizni štab TK uvijek ima mogućnost da u skladu sa usložnjavanjem epidemiološke situacije može donijeti mjere restriktivnijeg tipa a ne mjere koje da kažemo koje su relaksirajuće u odnosu na mjere koje su na snazi na nivou Federacije“, kaže predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK prof.dr.Maida Mulić.

Osobe svih starosnih dobi mogu se zaraziti koronavirusom. Zato je važno da budemo odgovorni, slijedimo savjete zdravstvenih stručnjaka i nadležnih institucija.

Ukoliko se svaki pojedinac pridržava mjera,    na taj način pomaže zajednici da ovu epidemiju drži pod kontrolom.

(detaljnije u Info-blok-u)

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje