Početna aktuelnosti Mjesec dana rada novog Savjeta MZ -e Centar

Mjesec dana rada novog Savjeta MZ -e Centar

362
0
Podijeli

Polovinom jula mjeseca GV Živinice donijelo je Odluku o imenovanju novih saziva Savjeta mjesnih zajednica na području našeg grada.

Postupajući po navedenoj odluci , MZ Centar  izvršila je imenovanje novih članova i predsjednika .

Na čelu Savjeta kojeg čine oko 80 posto mladih je Admir Mujabašić, koji je sa svojim timom za veoma kratko vrijeme pokrenuo mnoštvo inicijativa za rješavanje  gorućih problema koji muče građane ove MZ-e.

˝ Uputili  smo zahtjeve za izvođenje radova na uličnoj rasvjeti u 14 ulica, zatim smo uputili zahtjev za postupanje nadležnim službama u vezi smrada koji se širi sa prečistača voda na Strašnju, zatim smo poslali zahtjev nadležnim službama za izgradnju odvoda između zgrade Lamela 3 i Centralnog Parka.

Zahtjeve smo predali i  za kandidovanje programa – projekata iz oblasti infrastrukture po principu “marka na marku” , kaže  predsjednik Savjeta MZ Centar Admir Mujabašić.

Firma  AMDE projekt  radiće  projektnu dokumentaciju za planirane  projekte,dodaje Mujabašić ,  čiju finansijsku vrijednost ovom prilikom ističe.

˝Radi se o sljedećim projektima, izgradnja parkinga Novi Grad u vrijednosti 30000 KM, završetak radova na parkingu ispred zgrade Blok 1 i dogradnja jednog rasvjetnog stuba u vrijednosti od 7000 KM.
Izgradnja parkinga sa južne strane Bloka 5 (kod autosalona Sanpro) u vrijednosti 20000 KM. Izgradnja poligona u naselju Sjever 1 u vrijednosti 20000 KM
Uređenje dječijih igrališta ispred zgrade Sarajke, Bloka 1 i u Centralnom parku u vrijednosti 8000 KM.
Asfaltiranje puta u ul. Magistralni put do broja 116 u vrijednosti 10000 KM.
Izgradnja ulice 1.marta krak E, Novi Grad u vrijednosti od 6000 KM.
Asfaltiranje ulice u Novom Gradu iza BM Company do puta za gradsko groblje u vrijednosti 12000 KM . Asfaltiranje Druge ulice kod broja 53 u vrijednosti 20000 KM.
Rekonstrukcija unutrašnje rasvjete u maloj sali Sportske dvorane Živinice u vrijednosti 5000 KM.
Ulična rasvjeta kod BKC-a prema zgradi MH4 u vrijednosti od 4000 KM.
Rekonstrukcija poligona u naselju Jezero i Novi Grad u vrijednosti 5000 KM.
Nabavka mobilijara u Gradu u vrijednosti 10000 KM.
Rekonstrukcija i dogradnja vodovodnog sistema Živinice u vrijednosti 20000 KM.
Vodovodna i kanalizaciona mreža u poslovnoj zoni Maline u vrijednosti 30000 KM. Nastavak izgradnje vodovodne mreže u naselju Sjever – Bosanska B u vrijednosti 12000 KM.
I konačno idemo u rekonstrukciju glavne gradske ulice od raskrsnice II ulica Rudarska do raskrsnice ulica Alije Izetbegović – ul Oslobođenja u dužini od 790 metara˝ naglasio je predsjednik Savjeta Mz-e Mujabašić.

Navedena finansijska  sredstva obezbjeđena su u budžetu grada Živinice za 2021.godinu .

Iz Savjeta MZ-e Centra očekuju uskoro realizaciju projekata.

Dijana Svrakić

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje