Početna aktuelnosti Mladi rukometaši Konjuha prvaci BiH

Mladi rukometaši Konjuha prvaci BiH

109
0
Podijeli

Živinice su sinoć u kasnim satima dočekali šampione Bosne i Hercegovine u kategoriji 2006. godište i mlađi. Do titule najboljeg predstavnici našeg grada došli su na završnici prvenstva koje je održano u Banja Luci. Mlade nade rukometnog kluba Konjuha na završnicu su se plasirali kroz baraž kojeg su morali odigrati jer su zauzeli drugu poziciju u Omladinskoj ligi grupa sjever. Treneri Alen Hadžić i Mirko Marčeta u protekloj godini održali su veliki broj treninga sa ovim dječacima, kako bi pokušali predstaviti nešto novo bosanskohercegovačkom rukometu što su i uspjeli. Igra u tranziciji, brza realizacija napada i kvalitetna odbrana postala je karakteristična za ovu ekipu koja je pokupila simpatije brojnih ljubitelja rukometa.

Igrači Konjuha uzrasta 2006. godište i mlađi iza sebe imaju odličnu sezonu sa samo jednim takmičarskim porazom na gostujućem terenu od velikog rivala ekipe Krivaje iz Zavidovića. Na završnici u Banja Luci pokazali su kvalitet koji je kreiran brojnim odricanjem i velikim brojem treninga.

Generacija 2002. godište i mlađi na takmičenju u Doboju zauzela je četvrto mjesto, nakon što su u utakmici za treće mjesto poraženi od domaćina. Najbolji strijelac u Doboju bio je igrač Konjuha Toni Knezović.

Najbolji strijelac na završnom turniru u Banja Luci bio je Kadrić, dok je titula najboljeg igrača turnira izmakla iz ruku Alema Hadžića, najboljeg igrača Konjuha. Adi Klopić proglašen je za najboljeg igrača turnira u Doboju u kategoriji 2002. godište i mlađi. Adi je još jednom pokazao kvalitet sa kojim se nametnuo i u prvom timu rukometnog kluba Konjuh.

Za omladinski klub Konjuh nema odmora. Nakon završenog takmičarskog dijela u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sada slijede mnogobrojni turniri državnog i međunarodnog karaktera.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje