Početna aktuelnosti MSŠ Živinice: Obilježeno 30.godina mature generacije 1987/88.godina

MSŠ Živinice: Obilježeno 30.godina mature generacije 1987/88.godina

675
0
Podijeli

Nekadašnji maturanti MSŠ Živinice elektortehničke škole nakon 30.godina, prisjetili su se srednjoškolskih dana. Generacija 1987/88.godina prema riječima njihove razrednice, profesorice Jovanke Marić sigurno je jedna od najboljih, koju ona i dan danas po imenima pamti.

Život ih je odveo na različite strane svijeta ali je neosporna činjenica da su svi uglavnom uspješni u svom poslu, doktori, inženjeri, profesori, privrednici.

Bila je to generacija u kojoj su od 36 učenika skoro svi  završili školovanje kao odlični đaci.

Svima njima srednja škola ostala je u najboljem sjećanju, tu su stekli prijatelje sa kojima se i danas druže, stekli znanje koje im je itekako pomoglo u daljem školovanju, a ono što je najvažnije usvojili životne vrijednosti koje i dan danas njeguju.

Na proslavi 30.godina mature pozvane su i profesorice koje su im predavale jovanka Marić i Suada Mujčinović, i one su se rado odazvale pozivu, te zajedno sa svojim bivšim učenicima prisjetili srednjoškolskih dana i nestašluka koje su zajedno prošli.

Nakon održanog školskog časa slavlje je nastavljeno u hotelu President, gdje su uz ugodno druženje svi zajedno oživjeli sjećanja na najljepše godine života.

Novinarka/ Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje