Početna aktuelnosti Muhamed Zenunović uz pomoć Općine Živinice ostavrio svoj san

Muhamed Zenunović uz pomoć Općine Živinice ostavrio svoj san

314
0
Podijeli

U našem gradu danas je otvoren Nutri shop u vlasništvu mladog biznismena Muhameda Zenunovića.

Naime, Muhamed je samo jedan u nizu mladih ljudi koji su zahvaljujući podršci načelnika općine Samira Kamenjakovića  pokrenuli svoj posao i ostali da žive u svom gradu i domovini.

 

Program razvoja poduzetništva i podrška osnivanja preduzeća (Start-up) je projekat koji je na inicijativu načelnika Općine Živinice Samira Kamenjakovića pokrenut prije dvije godine.

Iza projekta Start –up danas stoji nešto manje od 30 mladih koji su ostvarili svoj poslovni san, ostali u svom gradu i svojoj domovini, da žive i rade.

Jedan od njih je i Muhamed Zenunović, koji se hrabro prijavio na ovaj projekat , sa jasnom poslovnom idejom, i zahvaljujući stružnoj službi općine i načelniku Živinica danas otvorio vrata svog biznisa , a radi se o Nutri shopu u kojem se mogu pronaci dodaci za ishranu , a u što skorije vrijeme biće tu i invalidska pomagala, kaže za našu medijsku  kuću Zenunović.

 

Za projekat Start-up u 2018. i 2017. godini  u budžetu općine Živinice izdvojena su sredstva u iznosu od 100 hiljada KM, koji sasvim sigurno mladima daju nadu da se ipak njihovi snovi mogu ostvariti .

Načelnik Živinica koji  ideju START –UP  provodi uspješno već drugu godinu , više je nego zadovoljan realizacijom , a istovremeno ponosan na mlade koji svoje ideje provode u djelo .

(Više u izjavi…)

Vjerujemo da će i u ovoj godini  biti onih koji će biti odvažni, predložiti svoje poslovne ideje i zahvaljujući podršci, ostavriti svoj san u gradu u kojem su se školovali i rasli, pod svojim nebom.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje