Početna aktuelnosti MZ Šahići pokrenula akciju izgradnje kuće za Muriza Okića

MZ Šahići pokrenula akciju izgradnje kuće za Muriza Okića

449
0
Podijeli

Da je najbitnije imati dobrog komšiju pokazuje i primjer iz MZ Šahići, čiji Savjet je pokrenuo akciju pomoći u izgradnji kuće Murizu Okiću iz Zenuna.

Objekat u kojem trenutno boravi Muriz je stara trošna kuća koja nije uslovna za stanovanje.

Muriz živi sam, nikada nije radio a preživljava od socijalne pomoći.

Živi od onog što mu dobri ljudi donesu, tako da nije u stanju sam sebi izgraditi krov nad glavom, a da nevolja bude veća duševni je bolesnik, ali kako kažu njegove komšije nikada nisu imali problema s njim, živi miran povučen život onako kako zna i umije.

Komšije su pokrenule akciju koja će trajati narednih dana, a imaju cilj da mu što prije izgrade objekat uslovan za stanovanje.

Prema prvim procjenama izgradnja bi trebala koštati oko 20.000 KM, a u akciju će se uključiti i građevinske firme koje su ponudile pomoć.

Ukoliko želite pomoći Murizu Okiću da ima krov nad glavom dostojan čovjeka možete se obratiti predsjedniku Savjeta MZ-e Šahići Enesu Pariću na broj telefona 062- 121-473.

Akcija je vrijedna svake hvale i šalje poruku da oš uvijek ima humanosti među ljudima, među komšijama koji neće dozvoliti da od loših uslova stanovanja njihov komšija još više oboli.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje