Početna aktuelnosti Na području Grada Živinice školsku godinu 2019/2020 pohađat će 5500 osnovaca

Na području Grada Živinice školsku godinu 2019/2020 pohađat će 5500 osnovaca

209
0
Podijeli

Nakon ljetnog raspusta,danas su  ponovo oživjele učionice i školska dvorišta.

Škole su nakon raspusta spremno otvorile vrata svojim učenicima.

Osnovne škole na području Grada Živinica 2019/2020 školsku godinu pohađat će oko 5500 učenika  , saznajemo u razgovoru od predsjednice Aktiva direktora osnovnih škola Živinice Amele Mehmedović.

Obzirom da je sredinom prošlog mjeseca provođena konkursna procedura za prijem nastavnika i stručnih saradnika u škole, te je bilo govora da će sve biti završeno do 02.septembra, kako saznajemo još uvijek je procedura u toku, ali ne bi trebala ometati nastavni plan, dodaje Mehmedović.

Iako smo ranije  dobili  informaciju te istu objavili u našem mediju, da će samo učenici prvih razreda dobiti besplatne udžebnike, ipak, došlo je do promjene, resorno kantonalno ministarstvo obezbijedilo je 3 besplatna udžbenika i za učenike drugih razreda. Isti su već distribuirani po osnovnim školama.

Prevoz učenika od kuće do škole  i obrnuto, bio je problem koji je dočekao učenike, roditelje i menadžment škole Đurđevik početkom nove školske godine.

Naime, kako smo saznali problem je nastao jer je dosadašnji autoprevoznik tražio stopostotno  poskupljenje mjesečne karte, na što direktorica osnovne škole Đurđevik nije željela prihvatiti,niti ugovor potpisati, iz razloga opterećenja budžeta roitelja.Pregovori su nastavljeni i tokom današnjeg dana, gdje se u konačnici došlo do rješenja.

Ovom prilikom predsjednica Aktiva  direktora osnovnih škola zaželjela je učenicima i nastavnicima sretan početak nove škoske godine.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje