Početna aktuelnosti Na stadionu u Gornjim Živinicama izgrađena tribina: Akcija realizovana zahvaljujući simpatizerima kluba

Na stadionu u Gornjim Živinicama izgrađena tribina: Akcija realizovana zahvaljujući simpatizerima kluba

250
0
Podijeli

Kroz akciju „Jedan navijač, jedna stolica“ uprava nogometnog kluba Mladosti iz Gornjih Živinica željela je urediti jedan od najposjećenijih stadiona u našem gradu. Brojni simpatizeri ovog kluba prepoznali su zdrav i iskren rad uprave Mladosti, zbog čega su se odlučili da pomognu klubu u realizaciji projekata koji će unaprijediti razvoj nogometa u ovom dijelu našeg grada. Odziv navijača bio je na zadovoljavajućem nivou, te sada 330 sjedećih mjesta krasi stadion u Gornjim Živinicama.

Uprava nogometnog kluba Mladost nakon izgradnje tribine neće stati, u narednom periodu pokušat će realizovati što veći broj projekata kako bi stadion u Gornjim Živinicama bio ljepši drugi dom za igrače i navijače ovog kluba.

Pored aktivnosti na stadionu mještani Gornjih Živinica kao i uprava kluba prezadovoljna je igračkim kadrom te njihovim zalaganjem. Kroz period proveden u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona stadion Mladosti stekao je epitet  jednog od najtežih za osvajanje bodova. Zasluge nose igrači kluba koji bez obzira na manjak takmičarskog iskustva u ovom rangu gaje atraktivan i dopadljiv nogomet.

U narednom petom kolu Prve lige Tuzlanskog kantona fudbaleri Mladosti na domaćem terenu dočekat će ekipu Doboj Istoka. Mladost je do sada sa svog stadiona ekipe Mladosti iz Brijesnice i Mramora ispratila sa po pet postignutih golova, dok je tim Doboj Istoka bez bodova na gostujućim terenima na otvaranju nove sezone uz dva poraza rezultatom 5:0, na stadionima van Klokotnice. Pred utakmice petog kola ekipa Doboj Istoka nalazi se na 12. poziciji.

Nakon četiri odigrana kola u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona Mladost iz Gornjih Živinica zauzima osmu poziciju sa šest prikupljenih bodova uz omjer od dvije pobjede na domaćem terenu i dva poraza na gostujućem uz gol razliku od 12:4. Susret između Mladosti iz Gornjih Živinica i Doboj Istoka odigrat će se u nedjelju sa početkom od 16:30 sati.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje