Početna aktuelnosti Načelnik Živinica upriličio prijem za učenike Muzičke škole koji postižu zavidne...

Načelnik Živinica upriličio prijem za učenike Muzičke škole koji postižu zavidne rezultate

418
0
Podijeli

Živinice su oduvijek bile rasadnik talenata. To svakako potvrđuju i ovi mladi virtuozi harmonike i pijanisti  koji gdje god da odu postižu izvanredne rezultate.

Ovi učenici u posljednje dvije godine uzeli su učešće na mnogim takmičenjima, kako u BiH tako i van nje,  i u veoma jakoj konkurenciji , osvajali zavidne rezultate , i  u Živinice se vraćali sa prvim mjestima i laureatima. Naravno , ništo to ne bi bilo moguće bez mentorske podrške , profesora harmonike Sabine i Harisa Muminovića i profesorice klavira Monike Tadić.

Ova grupa uvijek je bila odličan ambasador Živinica na svakom takmčenju.

To je bio više nego dovoljan razlog,  da načelnik općine Živinice Samir Kamenjaković upriliči prijem za ove mlade i talentovane učenike zajedno sa njihovim profesorima.

Osvojiti laureat, te  prva mjesta na  itekako prestižnim takmičenjima nije nimalo lako, obzirom da imaju problem sa nedostatkom instrumenata pričaju nam profesori harmonike i klavira.

Načelnik Živinice Samir Kamenjaković ovom prilikom bio je počastvovan što je ugostio ove mlade , talenotavne učenike, te tokom razgovora sa njima,  istakao da će lokalna zajendica u narednom periodu učiniti sve da se uslovi rada u ovoj Muzičkoj školi poboljšaju, jer to itekako zaslužuju kako profesori tako i djeca.

Profesori harmonike Haris i Sabina Muminović te profesorica Klavira Monika Tadić istakli su da ih već u narednom periodu očekuju nova  takmičenja , te da su u punom jeku priprema i vježbe.

Inače za učenike muzičke škole pripreme i vježba traju cijele godine, i to svaki dan po više sati kako bi se postigli ovako zapaženi rezultati.

Ne sumnjamo da će ovi taletovani mladi virtuozi na harmonici ali i pijanisti i na narednim takmičenjima  uz pomoć svojih profesora  ponovno zablistati i kući se vratiti sa prestižnim  nagradama.

Nadamo se  da će njihov rad,  i u narednom periodu biti prepoznat od strane lokalne vlasti, jer mlade generacije su budućnost naše zemlje.

Napominjemo da je ovom prilikom načelnik Kamenjaković,   njima koji naš grad predstavljaju u najboljem svjetlu uručio i prigodne poklone, kao mali gest pažnje za ono što rade.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje