Početna Zivinice danas Načelnik općine Živinice održao sastanak sa predsjednicima Savjeta MZ-a

Načelnik općine Živinice održao sastanak sa predsjednicima Savjeta MZ-a

684
0
Podijeli

Načelnik općine Živinice je održao sastanak sa predsjednicima Savjeta MZ-a, sa kojim je razgovarao o akciji čišćenja općine Živinice  koja će biti provedena 30. aprila, a također je bilo govora i o podjeli suhih obroka za socijalno ugrožene osobe sa područja naše općine.

Predsjednici Savjeta MZ-a  u narednom periodu trebali bi u svojim naseljenim mjestima okupiti dobrovoljce koji će uzeti učešće u ekološkoj akciji čišćenja grada te pripremiti spiskove socijalno ugroženih osoba u svojim naseljenim mjestima, dogovoreno je na sastanku.

Cilj proljetne akcije je da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada iz rijeka kao i drugog  otpada koji ugrožava našu životnu sredinu.

Akcija će se provoditi u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, a uz koordinaciju  sa mjesnim zajednicama i preduzećima koja će vršiti odvoz.

Do zakazane akcije čišćenja Općine Živinice, predsjednici Savjeta MZ-a trebali bi okupiti dobrovoljce za ovu ekološku akciju, kako bi mogli biti raspoređeni na lokacije koje su planirane da se očiste.

Ovom prilikom organizator poziva sve građane, preduzeća, inistitucije da se uključe i u ovogodišnju akciju, jer samo zajedno možemo doprinijeti da naš grad bude uređen i čist, poručio je načelnik Živinica Samir Kamenjaković.

Obzirom da na području naše općine ima zaista veliki broj ljudi koji se nalaze u stanju socijalne potrebe, načelnik općine Živinice shodno informacijama koje dobija od građana, odlučio je da pokrene incijativu, a koja će se realizirati u što kraćem roku, a radi se o obezbjeđivanju obroka za socijalno ugrožene ili eventualno pronalazak posla za one ljude koji su radno sposobni kod živiničkih privrednika.

Tako je načelnik općine Samir Kamenjaković tokom jučerašnjeg sastanka zatražio od predsjednika Savjeta MZ-a  da sačine spiskove osoba koje se nalaze u stanju socijalne potrebe u svojim naseljenim mjestima.

Podjela suhih obroka bit će upriličena na različitim lokacijma na području naše općine, zaključio je načelnik Kamenjaković.

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje