Početna aktuelnosti Najava sportskog vikenda

Najava sportskog vikenda

183
0
Podijeli

Ženski fudbalski klub Fortuna u okviru 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Živinicama dočekuje aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine, najtrofejniji sportski kolektiv u Bosni i Hercegovini, te trenutnog lidera ekipu SFK Sarajevo 2000. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 15:00.

Rukometni klub Konjuh očekuje kantonalni derbi u okviru 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Narandžasti iz Živinica u subotu sa početkom od 18:00 gostuju u Gračanici, a utakmica se igra u sportskoj dvorani „Luke“.

Ženski rukometni klub Živinice u okviru 2. kola  Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje u Mostaru kod ženskog rukometnog kluba Lokomotiva. Susret se igra u subotu sa početkom od 16:30.

Nogometni klub Slaven dočekat će tim Mladosti iz Kikača u okviru 9. kola Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine – grupa sjever. Utakmica se igra u nedjelju na Gradskom stadionu u Živinicama od 15:00. Fudbaleri Priluka niz od četiri prvenstvene pobjede pokušat će nastaviti na domaćem terenu u Priluku u nedjelju kada dočekuju ekipu Dinama iz Donje Mahale. Utakmica se igra sa početkom od 15:00.

U vikendu ispred nas počinje  jesenji dio takmičarske sezone u sjedećoj odbojci. Odbojkaški klub invalida Živinice na put ka cilju, a to je plasman u Prvu ligu, u novoj sezoni započinje u Mramoru gdje će u nedjelju gostovati domaćoj ekipi klubu sjedeće odbojke „26. august“.

Kantonalni prvoligaši i predstavnici našeg grada u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona ovog vikenda igraju domaće susrete. Nogometni klub Slatina u okviru 9. kola na stadionu Muhamed Umihanić-Muho dočekuje ekipu Trebave iz Zelinje Donje. Fudbaleri Mladosti iz Gornjih Živinica ugostit će tim Vražića, dok nogometni klub Rijeka na stadionu Šaban Kamberović-Eraš dočekuje nogometni klub Doboj Istok. Utakmice se igraju su nedjelju sa početkom od 15:00.

Mehmed Smajlović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje