Početna aktuelnosti Nazire li se rješenje problema nestanka električne energije na istočnom dijelu grada...

Nazire li se rješenje problema nestanka električne energije na istočnom dijelu grada Živinica?

505
0
Podijeli

U Gradskoj upravi Živinice  danas je održan sastanak sa predstavnicima Savjeta MZ istočnog dijela grada Živinica i predstavnikom Elektrodistribucije Živinice u cilju rješevanja problema učestalog nestanka električne energije u dužem vremenskom interevalu.

Kako je živjeti u mraku 24 sata i više, bez planskog najavljenog nestanka električne energije , najbolje to znaju mještani koji žive u Bašigovcima, Lukavici, Svojatu, Gračanici ,Tupkoviću, Zelenici  i Repuhu.

Sa ovim problemom se kažu suočavaju duži niz godina. Dodaju, da su i ranije ukazivali na ovaj problem, međutim i danas žive sa istim problemom.

Ismet Korajac, sekretar savjeta MZ Tupković dodaje , a također i fotografijama potvrđuje da je infrastruktura elektrodistributivne mreže veoma loša.

Više u prilogu…

O ovome problemu u MZ Svojat se govorilo i 20 novembra ove godine , kada se na navedenom sastanku niko od predstavnika Elektrodistribucije nije pojavio.

Stoga je Gradska uprava za danas zakazala sastanak na kojem je bio prisutan predstavnik Elektrodistribucije Živinice Damir Salkić , po ovlaštenju direktora Elektrodistribucije Tuzla.

Salkić iako voljan kao građanin  Grada Živinica da riješi ovaj problem , međutim kao uposlenik Elektrodistribucije nije mogao dati nikakva konkretna rješenja po pitanju navedenog.

S toga je ovom prilikom Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković, preuzeo poduzimanje konkretnih koraka u svoje ruke.

Za sedam dana održaće sastanak sa izvršnim direktorom  distribucije Elektroprivrede BiH kako bi se  dobili konkretni odgovori: Zašto se desilo posljednje isključenje električne energije na istočnom dijelu našeg Grada i Da li Elektrodistributivna mreža u svom planu rada ima planirana sredstva za rješavanje ovog problema?

Iskreno se nadamo da će predstanici Elektrodistribucije imati sluha za rješavanje navedenog , kako ne bih došlo do poduzimanja radikalnijih mjera, jer mještani  već odavno više nemaju strpljenja.

Novinarka:Dijana Svrakić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje