Početna Uncategorized NK Omladinac Đurđevik izborio plasman u II Kantonalnu ligu

NK Omladinac Đurđevik izborio plasman u II Kantonalnu ligu

107
0
Podijeli

25.maj obilježava se kao Svjetski dan sporta.

To je dan kada mnogobrojni građani svih dobnih uzrasta širom svijeta svojim aktivnim sudjelovanjem razvijaju  svijest o sportu i sportskoj rekreaciji, kao potrebi savremene civilizacije i obliku zdravijeg i humanijeg življenja.

Upravo na ovaj Dan , donosimo Vam lijepu sportsku priču o NK Omladinac , koji je zahvaljujući entuzijazmu, radu  i ljubavi prema sportu, nakon dvije godine igranja u III Kantonalnoj ligi, izborio plasman u II Kantonalnu ligu .

˝Nakon kraće pauze, 2019 godine grupa mlađih momaka, inače bivših igrača kluba, je odlučila da ponovo pokrene Klub i nastavi takmičenje. Grupa predvođena Samirom Nišićem kao predsjednikom i Aldinom Zenunovićem kao podpredsjednikom je krenula sa okupljanjem igrača i prijavljivanje u takmičenje III Kantonalni lige Tk grupa Jug. Vrlo brzo nam se odazvao veliki broj igrača koji su u ranijim godinama nastupali kao i neka nova imena koja su odlučila da pomognu Klubu u ponovnom okupljanju. Cilj je bio da okupimo što više omladine i da stvorimo jednu lijepu družinu koja će kroz sport da promoviše sve pozitivne stvari i želja nam je da svakim danom rastemo sve više˝, kazao nam je sekretar Kluba Amir Okić.

Klub trenutno raspolaže sa preko 60 registrovanih igrača koji su raspoređeni u 3 selekcije, mlađi pioniri, pioniri i seniori.

Ekipa seniora je takmičarsku sezonu 2021/2022 III Kantonalne lige TK – grupa Jug zavšila na prvom mjestu sa osvojenih 30 bodova i omjerom 10 pobjeda i 2 poraza, te se izborila za prelazak u II kantonalnu ligu, rekao je predstavnik NK Omladinac i fizioterapeut Adis Čokić.

Predsjednik NK Omladinac Asmir Nišić, momcima je čestitao na postignutom uspjehu  i uputio zahvale svima koji su doprinijeli ovakvom rezultatu Kluba.

Sa svim selekcijama u ovom Klubu radi iskusni i proslavljeni fudbaler Munever Mrki Krajšnik, koji najavljuje još iznenađenja kada je upitanju NK Omladinac, a podsjeća da je spoj mladosti i iskustva ,ekipa  koja je donijela  odlične rezultate Klubu.

Pored postizanja odličnih rezultata , Uprava Kluba istovremeno je radila i na projekatima u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za funkcionisanje i rad istog, od uređenja terena, prostorija i drugog , dodaje Okić.

˝Upravni odbor se redovno sastaje i zajednički donosi odluke o svim bitnim stvarima u Klubu i učestvuje u raznim projektima. Sredstva za funkcionisanje Kluba dobivamo putem projekata preko Grada Živinice, zatim putem koncesija od RMU Đurđevik i naravno zahvaljujući velikom brojem naših privrednika. Veliku pomoć u svemu nam pružaju naši vijećnici, Fahrudin Vejzović I Mevludin Ferhatović koji podržavaju svaku našu ideju i omogućavaju nam njenu realizaciju. Posebno se želimo zahvaliti našem glavnom sponzoru, auto kuci S line Đurđevik, kao i prevozniku Nerminu Aljiću “Nero”, koji nesebično pomažu i učestvuju u svakoj našoj akciji. Pored njih veliku podrška nam pruža veliki broj firmi sa područija našeg grada ali i šire. Svi oni su prepoznali naš rad i kvalitet i od velike su pomoći u našem rastu i razvoju˝.

Planovi za narednu sezonu su da od prvog kola krenu  ozbiljno te da ostvare što više bodova.

S obzirom da se bliži školski raspustu, očekuju veći broj novih polaznika mlađih uzrasta i trudit će se da stvore ekipu koja će nastaviti takmičenje u kvalitenim ligama TK, poručili su iz NK Omladinac.

Dijana Svrakić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje