Početna aktuelnosti NK Slaven počeo sa pripremama za sezonu 2018/2019.

NK Slaven počeo sa pripremama za sezonu 2018/2019.

625
0
Podijeli

NK Slaven završio je sezonu  2017/2018. sa 37 ostvarenih bodova na 12.mjestu na tabeli Prve lige FBiH. Period do početka nove sezone igrači svih selekcija provode u pripremama za nastavak takmičenja.

Ove godine Uprava kluba je odlučila da pojača redove Slavena sa novim igračima. Naime, saradnju sa timom iz Živinica dogovorio je Minel Doljančić, 22-godišnjak koji je posljednji angažman imao u mostarskom Veležu.

Nosio je i dres Zvijezde iz Gradačca, te će sigurno biti pojačanje za Slaven, koji u narednoj sezoni ima za cilj izbjeći ispadanje u niži rang.

Prije njega u Slaven su stigli Eldin Trumić i Faruk Gogić iz banovićke Budućnosti, člana Druge lige FBiH grupa Sjever.

U toku današnjeg dana bit će obavljen i žrijeb ekipa za novu sezonu, iz Slavena kažu da b i voljeli da prve utakmice igraju sa ekipama koje su tek prešle u veći rang takmičenja, s tim da prvu utakmicu igraju u gostima.

Klub je uputio dopis NS FBiH da im odobri igranje u gostima zbog izgradnje tribine za navijače, jer svaki klub na domaćem terenu mora imati 1000 sjedećih mjesta inače ne može igrati utakmice na domaćem teren.

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici održanoj 30. maja 2018. godine donio je odluku o početku takmičarske sezone 2018/2019.

Shodno odluci Izvršnog odbora NS FBiH takmičenje Prve lige Federacije BiH u narednoj takmičarskoj sezoni počinje utakmicama prvog kola koje se igraju 11/12. augusta tekuće godine.

Novinar/Merisa Mujčinović/

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje