Početna aktuelnosti Nogometni entuzijazam na djelu

Nogometni entuzijazam na djelu

479
0
Podijeli

Nogometni klub “Rijeka” Šerići u ovoj, naprasno završenoj sezoni, zauzimao je vrlo dobro drugo mjesto na tabeli Prve kantonalne lige TK sa realnim izgledima da se plasira u viši rang takmičenja.

Međutim, odlukom Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine sva nogometna takmičenja pod paskom ove organizacije prekinuta su i priznati su rezultati i pozicije na tabeli koje su klubovi zauzimali prije proglašenja prirodne i druge nesreće izazvane pandemijom korona virusa.

Igre su se odigrale za zelenim stolom a ne na zelenom terenu i situacija je takva kakva jest i pomenuta odluka se mora poštovati.

Protekla tri mjeseca vanredne situacije, od strane pravih, posvećenih nogometnih zaljubljenika iskorištena su na pravi način.

Jedan od njih je i Elvis Kamberović, vrstan trener i pedagog i entuzijasta bez premca koji ne da voli nogomet već ga on, jednostavno, živi.

Prije svega i prije svih, njemu se kao treneru prve ekipe NK Šerići može zahvaliti što je ovaj klub i njegov tim pružio odlične igre i završio kao vicešampion Prve kantonalne lige TK.

Osim toga, trener Kamberović je u toku haranja korona virusa, na svojim plećima iznio održavanje kompletnog stadiona šerićkih “plavaca” i sređivanje i košenje terena pa danas se ima situacija da je šerićko nogometno zdanje uredno, lijepo i u svakom trenutku spremno za nogometna takmičenja.

I na kraju, ništa manje važna je i činjenica da trener Kamberović već nekoliko godina uspješno vodi i Malu školu nogometa koja je poznata ne samo u našem kraju već i u cijeloj našoj zemlji pa i u susjedstvu.

Okuplja oko 50 dječaka i djevojčica dobi od 5 do 15 godina od kojih “brusi” dobre ljude i perspektivne nogometaše i nogometašice.

Svaki trening je dobro osmišljen pa ne čudi da sve više djece izražava želju da bude dio ove vesele i razdragane družine.

Iako nema zvaničnih utakmica i turnira, pored treninga, trener Kamberović dogovori prijateljska odmjeravanja snaga sa kolegama iz susjedstva, prije svega, sa školama nogometa iz Suhe i Poljica kako bi se djeca družila i razvijala sportski rivalitet koji je pokretačka snaga i motivacija za dalji uporan i uspješan rad.

Na ljudima kao što je Elvis Kamberović, entuzijastima i posvećenicima “najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu”, počiva i sadašnjost ali i budućnost bosanskohercegovačkog nogometa jer njih ne motivira novac već beskrajna ljubav prema najpopularnijoj igri na Planeti.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje