Početna aktuelnosti Nogometni susret dvije škole nogometa-Šerići i Suha

Nogometni susret dvije škole nogometa-Šerići i Suha

613
0
Podijeli

Iako intencija nogometnih škola nije samo produkcija igrača, posebno ne »preko noći« već stvaranje kompletnih mladih ljudi, njihova igračka zrelost govori nam da smo na dobrom putu – ističe Elvis Kamberović, nekad znani talent šerićkog nogometa, danas čelni čovjek Škole nogometa svih starosnih kategorija u Nogometnom klubu Rijeka Šerići.

I danas se na širem šerićkom području rađaju talenti.

Cilj i velika želja je da osposobe mladi igrači iz šerićkog kraja kako bi,vremenom, ravnopravno konkurirali za ulazak u prvu ekipu NK Šerići.

Talenta nesumnjivo ima, ali samo talent nije dovoljan.

“Moram biti zadovoljan, svi prisutni prikazali su, prije svega, zavidan nivo discipline, kako na terenu, tako i van njega. Vidi se da su ta djeca lijepo vaspitana, ali i posvećena nogometu. Još su mladi, tek treba da nauče mnoge stvari, ali za sada pokazuju veliku želju da napreduju, što je i najvažnije”, rekao je Elvis Kamberović,”čovjek za sve” u NK Rijeka prilikom odigravanja turnira u Suhoj,na stadionu NK Mladost.

U subotnjem susretu sastali su se dječaci-nogometaši od 2007.do 2012.godišta kao bi odmjerili snage u prijateljskim mečevima i oko 50 najmlađih nogometaša “Mladosti” i “Rijeke”  pokazali su sve svoje vještine a ,pored toga,bilo je to lijepo druženje i upoznavanje u komšijskom turniru.

Elvis Kamberović-trener “Rijeke” i Muhamed Kamberović,trener “Mladosti” pokazali su kako nogometni pedagozi i vrsni stručnjaci treba da podučavaju najmlađe,ne samo nogometnim vještinama,već i fair play ponašanju na terenu i izvan njega.

Jasminko Razić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje