Početna aktuelnosti O.Š. Višća obilježila Svjetski dan zdravlja

O.Š. Višća obilježila Svjetski dan zdravlja

221
0
Podijeli

Osnovna škola Višća danas je obilježila Svjetski dan zdravlja.

Učenici Osnovne škole ” Višća ” su kroz nastavne i vannastavne aktivnosti učili o značaju i očuvanju zdravlja naglašavajući značaj pravilne i umjerene ishrane, redovitog vježbanja, boravka u prirodi ali i značaju prijateljstva, pozitivne komunikacije-lijepe riječi i osmijeha za zdravlje.

Tako je danas održana i javna tribina pod nazivom ˝Želja za zdravljem je pola zdravlja˝kojoj su pored učenika prisustvovali roditelji i  nastacvnici osnovne škole Višća.

Pored doktorice Velide Omerkić koja je bila predavač, i nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja bio je u ulozi predavača na ovoj Javnoj tribini a govorio  je o važnosti tjelovježbe.

Svake se godine 7. aprila obilježava kao Svjetski dan zdravlja čime se želi ukazati na važnost određenog zdravstvenog problema.

Svjetski dan zdravlja ujedno je i prigoda za dodatnu promociju zdravlja organiziranjem raznih događaja i javno-zdravstvenih akcija na međunarodnoj, regionalnoj i lokalnoj razini koje treba poduzeti za očuvanje zdravlja i sprečavanje bolesti.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje