Početna aktuelnosti Obavještenje za NVO – udruženja građana sa područja Općine Živinice

Obavještenje za NVO – udruženja građana sa područja Općine Živinice

861
0
Podijeli

Iz Službe za opću upravu, društvene djelatnosti, boračko-invalidsku zaštitu i raseljene osobe obavještavaju predsjednike ili druga ovlaštena lica za predstavljanje NVO odnosno udruženja građana, sa područja Općine Živinice, da su na osnovu člana 14. Pravilnika o dodjeli sredstava iz budžeta Općine Živinice za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija i udruženja i izvještavanju o utrošenim sredstvima („Službeni glasnik Općine Živinice“ broj: 6/18), dužni najkasnije do 31.03.2019. godine Općini Živinice dostaviti Izvještaj o utrošenim sredstvima koja su im dodijeljena iz Budžeta Općine Živinice za 2018. godinu.

U skladu sa članom 2. i članom 14. navedenog Pravilnika propisano je da organizacije i udruženja kao korisnici sredstava iz Budžeta Općine Živinice, su dužni Općini Živinice dostaviti Izvještaj o utrošenim sredstvima i priložiti:

kompletan Izvještaj o utrošenim sredstvima koja su dodijeljena iz Budžeta Općine Živinice za prethodnu godinu;
ovjerene kopije obrazaca Bilans stanja i Bilans uspjeha iz godišnjeg obračuna udruženja za prethodnu godinu;
odgovore na pitanja u tabelarnom obrazacu Osnovni podaci za nevladinu organizaciju-udruženje, koji se nalazi u prilogu Pravilnika:
ovjerene kopije dokumenata o registraciji organizacije i udruženja;
kopije dokumenata o otvaranju žiro računa u banci sa podacima o ovlaštenim potpisnicima žiro računa;
i druge kopije dokumentacije za utrošena sredstva (račune, naloge za isplatu, naloge za prenos sredstava i sl.).

NVO i udruženja građana koja su dostavili dio dokumentacije kojim se pravdaju dodjeljena sredstva ne moraju ponovo istu dostavljati, nego samo dokumentaciju koju nisu dostavili. Za dokumentaciju koju su dostavili potrebno je samo da navedu broj podneska pod kojim je zaprimljena navedena dokumentacija.

Organizacijama i udruženjima koja ne dostave Izvještaj o utrošenim sredstvima za svaku tranšu dodijeljenih sredstava, obustavit će se dodjela sredstva iz Budžeta Općine Živinice, s tim da će Služba za opću upravu, društvene djelatnosti, BIZ i raseljene osobe putem Općinskog pravobranilaštva tražiti povrat uplaćenih sredstava.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje