Početna aktuelnosti Obilježen Dan policije TK

Obilježen Dan policije TK

154
0
Podijeli

I ove godine, veliki broj službenika policije MUP TK-a je redovnim i operativnim radom na terenu obilježilo 22. maj, koji se već 24.godine obilježava kao Dan policije TK-a, odnosno od 1997. god., kada je na prijedlog Vlade Tuzlansko-podrinjskog kantona, Skupština Tuzlansko-podrinjskog kantona na sjednici održanoj 22.05.1997.godine donijela Zakon o unutrašnjim poslovima Tuzlansko-podrinjskog kantona, kojim su regulisani poslovi i nadležnosti Ministarstva, organizacija, rukovođenje, kao i druge funkcije neophodne za njegov rad.
Na Dan policije s velikom zahvalnošću i posebnim pijetetom sjećamo se pripadnika MUP-a, učesnika odbrambeno-oslobodilačkog rata i pripadnika policije koji su utkali svoje živote i dijelove tijela u temelje države Bih, štiteći svoj narod i slobodu koju danas uživamo, rečeno je na današnjem obilježavanju ovog značajnog datuma za pripadnike MUP-a.


U Živinicama je 22.maj obilježen polaganjem cvijeća na spomen ploču poginulim policajcima ispred zgrade PU Živinice, a zatim su se delegacije zaputile na centralno spomen obilježje gdje je položeno cvijeće te na bistu heroja oslobodilačkog rata rahmetli Nesiba Malkića.
Defileom automobilima kroz ulice užeg centra grada provozali su se pripadnici MUP-a koji su Udruženjem Živinička policija 91/95 organizatori današnjih događaja.
Na samom početku rata pripadnici policije prvi su se stavili na raspolaganje i stali u odbranu domovine .
Na centralnom spomen obilježju izložene su i ratne zastave koje predstavljaju ratne policijske stanice.
Mustafić je ovom prilikom istakao da policijski službenici nemaju najbolje uvjete rada ali su itekako bitni za sigurnost kantona Federacije i države BiH.
Izjava
Pripadnicima MUP-a, penzionisanim službenicima, članovima udruženja Živinička policija 1991-1995 kolektiv Tv Živinice upućuje iskrene čestitke i riječi zahvalnosti za sve ono što su činili i što čine za sigurnost svih nas.

Merisa Mujčinović Husić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje