Početna aktuelnosti Obilježen Dan Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice

Obilježen Dan Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice

183
0
Podijeli

Danas je upriličena svečanost povodom 17. novembra Dana unije MFR – ova čiji je član i Porodični ruralni edukativni centar Živinice.

Po prije utvrđenom protokolu svečanost obilježavanja dana unije MFR – ova i PREC – a Živinice započela je u sjedištu Mjesne zajednice Gornje Dubrave gdje je simboličnim presijecanjem vrpce, otvorena šivaona Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice.

Članice PREC-a Živinice izrazile su veliko zadovoljstvo i ponos što pripadaju ovom udruženju i što mogu da se u njegovim aktivnostima ostvare kao kreativne osobe, ali i da svojim radom utječu na svoj kvalitetniji standard življenja.

Prdsjednik živiničkog PREC – a Almir Dedić istakao je da je sekcija šivenja i pletenja još jedan uspješno proveden projekat ovog uzornog udruženja.

Gradska uprava Živinice prepoznala je izvrsnost i korisnost PREC-a za našu lokalnu zajednicu i kroz razne forme i oblike potpomaže njegov rad i ekspanziju.

U drugom dijelu protokola obilježavanja Dana MFR – a i PREC – a Živinice organizatori i njihovi gosti posjetili su su sjedište PREC – a Živinice u Mjesnoj zajednici Gračanica gdje su se svi prisutni mogli upoznati sa širokom lepezom proizvoda članica i članova PREC – a kao i o aktivnostima koje su provođene u minulom periodu.

Današnju manifestaciju u organizaciji PREC – a Živinice svojim bravuroznim nastupom uveličali su i mladi virtouzi na harmonici Ensar Đulović i Ajdin Okić, učenici Muzičke škole Živinice u klasi profesora Harisa Muminovića.

N kraju svečanosti, predsjednik živiničkog Porodičnog ruralnog edukativnog centra Živinice Almir Dedić, putem video linka, obratio se uživo učesnicima centralne manifestacije unije MFR – a u Francuskoj.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje