Početna aktuelnosti Obilježena 27.godišnjica formiranja 116.muslimanske brigade Armije R BiH

Obilježena 27.godišnjica formiranja 116.muslimanske brigade Armije R BiH

301
0
Podijeli

Danas je u Mjesnoj zajednici Tupković ,po desti put,upriličena manifestacija obilježavanja godišnjice formiranja 116.muslimanske brigade Armije R BiH.

Organizator,kao i svaki put do sada,bila je Organizacija demobilisanih boraca Mjesne zajednice Tupković u saradnji sa Organizacijom demobilisanih boraca grada Živinice i Savjetom Mjesne zajednice Tupković.

U okviru programa obilježavanja pomenute manifestacije,odigrana je revijalna nogometna utakmica  pionira Tupkovića i Zelenike.

Nakon toga,prisutnima na manifestaciji obratili su se predstavnici društveno-političkog i vjerskog života Mjesne zajednice Tupković i grada Živinice kao i bivši komandiri i borci 116.muslimanske brigade.

Prije toga intonirana je himna države Bosne i Hercegovine i odata dužna pošta,učenjem fatihe i minutom ćutnje,svim šehidima naše domovine i ratnom komandantu 116.muslimanske brigade Ramadanu Jusiću.

U programu su svoj doprinos dali i učenici i učenice Osnovne škole Tupković lijepim folklornim nastupima i prigodnim recitalima.

Na kraju obilježavanja 27.godišnjice formiranja 116.muslimanske brigade Armije R BiH,na spomen obilježju u centralnom dijelu Mjesne zajednice Tupković,položeno je cvijeće i odata počast šehidima ovog kraja,23 najhrabrijih sinova istočnog dijela Živinica kao i civilnim žrtvama rata ovog dijela naše lokalne zajednice.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje