Početna aktuelnosti Obogaćen knjižni fond biblioteke OŠ Dubrave

Obogaćen knjižni fond biblioteke OŠ Dubrave

238
0
Podijeli

Danas je Osnovnoj školi Dubrave,tačnije biblioteci ove škole,uručen vrijedan poklon u vidu nekoliko stotina naslova školske lektire.

Donatori su Rotary club Tuzla,Bosansko-Austrijska organizacija MEDO i Vlada Tuzlanskog kantona.

Rotary club Tuzla je projekat pomaganja školskih biblioteka, doniranjem knjiga koje su obavezna školska lektira,započeo još 2015.godine sa željom da potpomogne djecu-učenike škola na području Tuzlanskog kantona u stjecanju novih znanja i spoznaja.

Osnovna škola Dubrave je jedan uzoran kolektiv čiji članovi gaje međusobne iskrene i srdačne odnose i te kvalitete prenose i na učenike pa se na svakom koraku može vidjeti da je to jedna zdrava radna sredina i odličan ambijent za đake u kojem se obrazuju i odgajaju.

Školska biblioteka je lijepo uređena i solidno snabdjevena raznim književnim naslovima ali opet nedostatno za potrebe svih učenika.

Zbog toga je današnja donacija više nego dobrodošla i na njoj se donatorima zahvalio Esad Bajrić,direktor OŠ Dubrave.

Ima mnogo vrsta poklona koji kad se daju, primaoca obraduju, ali je knjiga kao poklon sigurno jedan od najljepših načina da se pokaže naklonost prema nekome.

Jer knjiga je poklon koji će koristiti generacije djece i na taj način će saznavati više o životu i postajati bolji ljudi-korisni i sebi i svojoj zajednici.

S obzirom da je dubravska škola iznjedrila cijelu plejadu dobrih,znamentih ljudi i vrsnih znalaca u raznim oblastima ljudskog djelovanja,ne sumnjamo da će i današnja donacija imati dalekosežno dobre i korisne posljedice za našu lokalnu zajednicu pa i šire.

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje