Početna aktuelnosti Obrazovanje kadrova potrebnih tržištu – imperativ za Gradsku upravu Živinice

Obrazovanje kadrova potrebnih tržištu – imperativ za Gradsku upravu Živinice

121
0
Podijeli

Danas je održan radni sastanak u kabinetu Gradonačelnika Živinica iniciran od prvog čovjeka naše lokalne zajednice, a koji je koncipiran da se usaglase potrebe tržišta radne snage  i planovi izobrazbe zanimanja u srednjoškolskim ustanovama.

Današnji sastanak je jedan u nizu u procesu traženja optimalog rješenja za sve zainteresirane aktere ali i za širu društvenu zajednicu.

Gradska uprava Živinice na čelu sa Gradonačelnikom Samirom Kamenakovićem kreira razvoj naše lokalne zajednice ne za godinu-dvije već za narednim 50 godina.

Kako bi procesi išli u planiranom smjeru, vrlo je bitno imati kadrove koji će iznijeti sve aktivnosti i koji će biti po svom profilu u skladu sa potrebama tržišta i naše zajednice.

Na današnjem sastanku predstavnici svih institucija, organizacija i udruženja su bili saglasni da  trebaju svi uložiti dodatne napore kako bi se došlo do željenog rezultata, a to je obrazovanje kadrova koji su potrebni na tržištu rada jer time će se razvijati i lokalna zajednica i država, a i sva ki pojedinac će moći ostvarivati svoju egzistenciju u svojoj zemlji.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje