Početna aktuelnosti Odigrana predstava “Jel tražite sobu”

Odigrana predstava “Jel tražite sobu”

495
0
Podijeli

Teatarska revija Četvrtkom u pozorište započela je 3.oktobra i trajat će sve do 21.11.2019.godine.

Građani Živinica već su navikli da u ovom periodu imaju priliku uživati u brojnim kulturnim sadržajima koje pripremaju uposlenici JU BKC Živinice.

Na daskama koje život znače već su odigrane brojne predstave koje su izazvale veliko zanimanje publike.

Jedna od predstava izvedena je sinoć, riječ je o komediji „Jel tražite sobu?“ u kojoj igraju Meliha Fakić i Siniša Udovičić.

Predstava “Je l’ tražite sobu?” autorski je projekat Melihe Fakić. Riječ je o tragikomediji u kojoj se prepliću životi običnih ljudi. Prisutnost bosanskog humora, sukob generacija, satira i pregršt zanimljivih preokreta svojevrsna su i emotivna obiljeżja ove predstave.

Na sceni su Meliha Fakić, koja igra teta Diku, i Siniša Udovičić u ulozi njenog studenta podstanara.

Autor projekta Meliha Fakić je o ovome tekstu, između ostaloga rekla: “…i veliki pisac Ernest Hemingway dao je jednu poruku, kao uputu za one koji se žele baviti pisanjem, a ona glasi: “Očistite jezik, ogolite ga do kostiju” – što bi značilo: koristite jednostavan jezik – da vas svi razumiju!

Sinoć su  uručene i nagrade Midhatu Kusljugicu i Edisu Zilicu, reditelju i glavnom glumcu predstave Budala na veceri, koja je prosle godine, po ocjeni publike, proglasena najboljom predstavom.

Iduceg cetvrtka je na repertoaru predstava “Sta se bijeli u gori zelenoj”, koja ce biti odigrana kamerno na Velikoj sceni BKC-a.

Sinoć je upriličeno i otvaranje izložbe slika koje su nastale na likovnoj koloniji Bosanska kuća familije Puzić u Baricama, izložba će biti otvorena u Galerijii BKC Živinicre sve do kraja manifestacije „Četvrtkom u pozorište“.

Merisa Mujčinović

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje