Početna sport Održan 3 Memorijalni turnir streljaštva “Ahmed Muratović Adi “

Održan 3 Memorijalni turnir streljaštva “Ahmed Muratović Adi “

997
0
Podijeli

U subotu je održan treći po redu memorijalni turnir,odnosno takmičenje u streljaštvu pod nazivom” Ahmed Muratović Adi” .Streljački klub Živinice i ove godine na ovaj način obilježava godišnjicu kada je tragično stradao njihov član rahmetli Muratović Ahmed Adi .Skupa sa porodicom Muratović članovi kluba  su prije početkka turnira posjetili su Adijev mezar u Bašigovcima gdje su svom kolegi proučili fatihu i položili cvijeće.

Otac i majka rahmetli Adija za sve one koji su učestvovali u pomenutom takmičenju obezbijedili su po  knjigu poezije  koju je otac rahmetlije Hasan Muratović napisao u spomen svom sinu.U pjesmama je otac opisao dane i mjesece tuge od kako ih je njihov sin napustio.Ovaj svestrani momak ostavio je mnoge uspomene za svog kratkog života.Voljeo je ljude ,a da su kolege i ljudi volječi njega kazuje i organiziranje mnogobrojih turnira koje nose naziv po njemu.

U ženskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Šaha Hodžić,koja je i prošle godine na ovom turniru zabilježila najbolji rezulatat.Drugo mjesto sovojila je Elmira Nukić a treće Lejla Nišić.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Sanel Hadžikić ,drugo mjesto Maid Džafić i treće mjesto pripalo je Arminu Okiću.

Sabina Kavgić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje