Početna aktuelnosti Održan Kolegij Gradskog vijeća Živinice

Održan Kolegij Gradskog vijeća Živinice

142
0
Podijeli

Predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić zakazao je jučer kolegij Grafskog vijeća kako bi se u hitnom postupku a u duhu pozitivnih zakona i pravila  kao i usvojenih  demokratskih principa, utvrdile životno važne teme za funkciniranje naše lokalne zajednice za narednu sjednicu koja će upravo zbog hitnosti i bitnosti problematike imati vanredni karakter.

Bez obzira na aktuelne poteškoće izazvane prirodnim nesrećama kao Što su nedavne poplave i još uvijek aktuelna pandemija korona virusa, Gradska uprava i Gradsko vijeće nalaze efikasne načine i modalitete da se sveukupan život u gradu Živinice ne unazadi zbog tih pošasti.

Čak šta više, živinička vlast, u jednistvenoj simbiozi Uprave i Vijeća, postavlja neke nove standarde i urneke kako treba da funkcionira jedna lokalna vlast u korist svih gradjana.

A rezultati u ovoj godini, pored svih pomenutih teškoća, kako reče i sam predsjedavajući govore više nego ikakve riječi.

Život ne smije stati i naša lokalna zajednica mora funcionirati na dosegnutom nivou i zbog toga je i nužno održavanje sjednica vijeća uživo i naredna, vanredna bit će upriličena u petak u Velikoj ali Bosanskog kulturnog centra Živinice sa početkom u 9 sati uz sve dodatne mjere opreza  I u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Dnevni red sjednice bit će sastavljen od 17 tačaka.

Jasminko Razić

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje