Početna aktuelnosti Održan maskenbal ˝U susret proljeću˝

Održan maskenbal ˝U susret proljeću˝

284
0
Podijeli

Tradicija održavanja maskenbala ˝U susret proljeću˝ nakon kraće pauze zbog pandemije korona virusa , nastavljena je danas.

Učenici od prvog do četvrtog razreda Prve osnovne škole zajedno sa polaznicima Gradskog obdaništa i Obdaništa Mery Isabel  , veseli i radosni pozdravili su proljeće kreacijama koje su ponosno nosili ulicama grada , a zatim kroz ples i pjesmu predstavili se građanima u parku pored  bivšeg Hotela Konjuh.

Ovaj maskenbal uveličao je i bend Gimnazije Živinice  kao i članovi DS ˝Aplauz˝, kazao je direktor Prve osnovne škole Asif Andelić.

Naglasio je da je  podršku u realizaciji manifestacije dalo resorno ministarstvo, grad Živinice i Turistička zajednica Živinice.

Učiteljica  Brankica Kovačević – Salibašić ispred  Aktiva razredne nastave   dodaje , da je maskenbal manifestacija koju djeca sa nestrpljenjem očekuju svake godine , što se svakako pokazali i danas svojim ozarenim licima.

Dodala je da su u ovoj manifestaciji  svoj doprinos dali i uži članovi porodice kroz izradu različitih kostima i maski.

Bubamara, leptirići, cvjetići, pčelice samo su neki od kostima koja su djeca ponosno nosila asocirajući na godišnje doba proljeće.

Ovom prilikom kolektivima i pojedincima, prijateljima projekta, organizator je uručio zahvalnice.

Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje