Početna aktuelnosti Održan maturski defile i matursko veče II osnovne škole Živinice

Održan maturski defile i matursko veče II osnovne škole Živinice

889
0
Podijeli

Sinoć su maturanti Druge osnovne škole proslavili završetak svog školovanja u ovoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

Na manifestaciji je bio prisutan veliki broj građana naše lokalne zajednice,prije svega,ponosnih roditelja ali i ostale rodbine i prijatelja.

I ovu svečanost uveličala je živinička Limena glazba.

Mladost je lijepa i razdragana i ništa tu ljepotu i sreću ne može pomutiti pa čak i kiša koja je prijetila da donekle poremeti prelijep štimung maturske svečanosti i defilea maturanata Druge osnovne škole.

Dobra,pametna i lijepa živinička djeca sinoć su na jedan zaista fin,tradicionalan i dostojanstven način obilježila kraj jednog od najljepših perioda u životu, djetinjstva i osnovnog školovanja.

Svaka generacija je dobra na svoj način ali direktorica Druge osnovne škole kaže da je ovo jedna od najboljih u historiji škole.

Matruranti, predvođeni direktoriom Besimom Jagodić, razrednim starješinama i nekadašnjim učiteljima do prvih pet razreda, defilovali do BKC-a, odakle su nastavili autobusima do Hotela Pressident u Ljubačama.

Prije izlaska iz škole okupili su se još jednom zajedno u svojim učionicama, jedni drugima pokazali novu svečanu odjeću nabavljenu specijalno za sinošnju priliku.

U Hotelu Pressident obavljena je ceremonija dodjele priznanja najbojim učenicima.

Za učenicu generacije proglašena je Edina Trumić i nagrađena je prigodnim poklonima.

Na svečanom ispraćaju maturanata pohvale i knjige uručene su učenicima koji su od prvog do devetog razreda imali sve odlične ocjene.

To su Aldina Jajić, Dženita Muratović, Amina Kozarević, Samra Dugonjić, Lara Nišić i Ajla Imamović.

Na ispraćaju maturanata našao se i Benjamin Brčaninović, talentovani košarkaš.

Iako mlad odavno je nadmašio visinom dva metra, pa je prošle godine prešao u sarajevski Spars.

Ostaje nam u lijepom sjećanju Druga osnovna škola, dobro se učilo, profesori super, tako da s puno znanja idemo dalje-zajednička je impresija maturanata Druge osnovne škole Živinice.

 

Jasminko Razić

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje