Početna aktuelnosti Održan Memorijalni turnir u streljaštvu “Ahmed Muratović Adi”

Održan Memorijalni turnir u streljaštvu “Ahmed Muratović Adi”

1760
0
Podijeli

U znak sjećanja na nekadašnjeg člana , Sportski streljački klub “Konjuh” danas je organizovao Memorijalni turnir “Ahmed Muratović – Adi”. Turnir je organizovan u disciplini vatreno oružje- pištolj, koji je privukao veliki broj ljubitelja ovog sporta, među kojima su pored živiničana bili i gosti iz Maglaja i Viskog.

Prije samog početka takmičarskog dijela turnira upriličen je čas oživljavanja sjećanja na lik i život  rahmetli Ahmeda, koji je bio veoma aktivan  u sportu , ali i na drugim poljima.

Dok su se smjenjivale Adijeve  fotografije  na platnu, koje su govorile i više nego što se na istim moglo vidjeti, tišinu prostorija streljanje u Ciljugama, prekidali   su teški uzdisaji i suze koje su klizile niz lice. Svi oni koji su poznavali ovog mladića, koji je život izgubio u saobraćajnoj nesreći 4.decembra 2017.godine, znaju da je Adi bio prije svega vaspitano, odgojeno i kulturno dijete. Volio je život. Voli je ljude. Njegovo nježno lice,  osmijeh i plave oči, otkrivale su svu ljepotu koju je nosio u sebi, tako da su to znali i oni koji nisu bili toliko bliski sa Ahmedom. Osnovu školu završio je u Dubravama, zatim svoje srednjoškolsko obrazovanje stekao u živiničkoj Gimnaziji, a nakon toga odlazi u Tuzlu na studij Ekonomije. Uvijek bio najbolji među najboljima. Pokazivao sklonosti ka prirodnim naukama, ali i sportu, umjetnosti i drugim društvenim aktivnostima. Dobitnik mnogobrojnih nagrada i diploma. Najviše ga krasila njegova skromnost i dobročinstvo. Koliko je bio plemenit i dobar teško je opisati. Najbolja Ahmedova drugarica Matea Tomičić sa nama je podijelila sjećanja na njega.

(Više u prilogu: govori Matea Tomičić…)

Fudbal, košarka, lov i  i streljaštvo , bilo je  sastavni dio ovog svestranog momka. Adi je  svojom nevjerovatnom energijom , talentom i znanjem bio odličan u svakom od njih.

Streljački sportski Klub Konjuh Živinice imao je tu čast da od samog osnivanja u svom timu ima momka koji je bio vrijedan svake hvale. Predsjednik Kluba Bećir Džinić  ističe da će Ahmedov lik uvijek biti u njihovom sjećanju i da nikada neće dozvoliti da bude zaboravljen.

(Više u prilogu: govori predsjednik SSK Konjuh Bećir Džinić)

Dao je Ahmed kako u sportskim tako i u društvenim aktivnostima nemjerljiv doprinos Gradu Živinice. Nažalost, prerano nas je napustio,  ali djela dvadesetjednogodišnjeg Ahmeda Muratovića će da žive vječno.

Dvije godine su prošle tako brzo, ali je bol ista ako ne i veća koju osjeća porodica, rodbina , prijatelji i svi koji su ga poznavali.

Potvrđuju to i stihovi pjesama koje je pisao otac preminulog Ahmeda Muratovića, Hasan Muratović a koje je prisutnima čitao glumac Luka Spasojević.

Ovom prilikom prisutnima se i obratio Ahmedov otac Hasan, koji se zahvalio prisutnima kao i učesnicima turnira što su dali svoj doprinos oživljavanju sjećanja na sina  i koji porodici pomažu da se lakše nose sa svojim bolom.

Napominjemo, da  su prisutni uz članove porodice, a  prije samog početka Memorijalnog turnira obišli mezar Ahmed Muratovića te učenjem fatihe odali mu počast .

Pobjednici ovogodišnjeg Memorijala su  Šaha Hodžić sa 84 kruga, dok je u muškoj kategoriji sa 87 krugova pobijedio Admir Hatunić. Istakli su kako za njih ova pobjeda mnogo znači jer će ih uvijek podsjećati na lik i djelo  kolege Ahmeda Muratovića.

Novinarka:Dijana Svrakić

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Please enter your comment!
Molimo da unesete Vaše ime ovdje